30 Temmuz 2018 Pazartesi

Aşık Olmak: Kolay Bir Başlangıç

Hormonal aktiviteler, duygusal durum, beklentiler sonucunda bir aşk hikayesine başlamışsanız bilin ki bu işin en kolay ve en eğlenceli kısmı. Asıl mücadele bundan sonra başlıyor.

- Neden İlişkileri yürütmek zaman geçtikçe zorlaşır? 
Sevgi ve ilişki meseleleri her zaman biraz karmaşıktır. Bir ilişkinin ilk ayları genellikle her çift için yumuşak bir sürüştür. Eşiniz hakkında her gün yeni keşfedilecek bir şeyler var ve romantizm zirvede. Hayatın bu güzel aşaması, ilişkinizin en güzel günleri olabilir. Gerçek mücadele, bu kıvılcımı canlı tutmak için çaba harcamanız ve ondan hoşlanmamanıza sebep olabilecek bir kaç neden bulduktan sonra bile eşinize aşık olmanız gerektiğinde başlar. İşte bu yüzden bir ilişki zamanla çekiciliği kaybeder ve aşkınız için gerçek test bundan sonra başlar.


- Beklentiler her şeyi berbat edebilir.
 Ne kadar önemsememeye çalışıyor görünsek de hepimizin partnerimizden ve  yürüttüğümüz ilişkiden beklentilerimiz vardır. Bu beklentilerin zamanla değişip, evrimleştiği aşikâr. İlişkideki mesafenin korunması için eşlerin aynı kafa yapısında olmasına ihtiyaç var.  Örneğin, ilişkiniz günlük buluşma beklentisiyle başlamıştır. Ancak sizden biri, önümüzdeki yıllarda mutlu bir evliliğin hayalini kurmaya başlayabilir. Bu işleri karmaşıklaştırmaz mı?

-Romantizm solabilir.

Bu, kimsenin hakkında konuşmak istemediği acı bir gerçekliktir. İlişkinin ilk başladığı zamanlar eşinizin bir dokunuşu veya bir göz teması sizi deli etmeye yeterlidir. Her hareketinde bir sürpriz ve heyecan unsuru vardır. Zamanla, çiftin ilişkinin aynı romantizmi sunamayacağını kabul etmesi gerekir, ancak bu bir çıkmaz sokak ile karşılaşıldığı anlamına gelmez. Birbirinize karşı daha rahat ve açık olduğunuz sürece, ilişkinizde farklı bir tutku ve çekicilik yakalayabilir, aranızdaki kıvılcımı canlı tutabilirsiniz.

- Beklemediğiniz alışkanlıkları mı var?

Aynı kişi ile geçirdiğiniz uzun süreden sonra daha önce farkında olmadığınız tuhaf alışkanlıklar, eksantrik özellikler ve muğlaklıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz. İşte ilişkinin düzgün yürüyebilmesi için çaba gösterilmesi gereken yer tamda burası. Ama bu pek kolay olmayabilir. Aynı şey eşiniz için de geçerlidir.( Çünkü kimse mükemmel değildir.) Bu durumda birlikte bir çıkış yolu bulmak en doğrusu olacaktır.

- İletişim
Duygusal ya da fiziksel ihtiyaçlarınızı, canınızı sıkan her şeyi partnerinizle paylaşmak, onunla iletişim kurmak sağlıklı bir ilişkinin anahtarıdır. Bazen eşimize sevgi ve takdir  göstermekten vazgeçeriz. Oysa bu, açık ve dürüst iletişimle yürüyen ilişkide büyük bir boşluk yaratır.

-Teknoloji her zaman yardımcı olmaz.
Teknoloji, partnerinizle günün her saatinde iletişimde kalmak için harika bir yoldur, ancak bunun olumsuz tarafları da vardır. Sosyal medya sayesinde pek çok çift ilişkilerini başkalarınınkiyle "online" olarak karşılaştırmaya başlar ve gördüğü paylaşımlardaki ışıltının altın olmadığını fark edemeyebilir.  

- Gerçekten zor bir iş

Şüphesiz, bir ilişkiyi yürütmek için çaba, özveri ve sevgi gerekir. İlişkinizi güçlendirecek güzel günler olabileceği gibi, sınanacağınız kötü günler de olabilir. Her durumda birbirinin elini tutmaya kararlı olanlar ancak gemilerini yüzdürebilir. 


 İngilizceden çeviri kaynak: Etimes




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..