23 Eylül 2016 Cuma

Edebiyat'ın İstanbul Hali

   Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali

   Sekiz yıldır kesintisiz devam eden Uluslararası İstanbul Şiir Festivali, dokuzuncu yılında şiir, öykü, roman ve çocuk edebiyatıyla İstanbul'da düzenleniyor.
   Türkiye’yle birlikte toplamda 20 farklı ülkeden gelen şair ve yazar, 28 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli mekânlarında dinleti ve söyleşi gibi etkinliklere katılacak. Festivalin açılışı 28 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 19.30’da Pera Palas’ta (Pera Palace Hotel) olacak.
Açılış gününde Gürcü Sanat Evi Çok Sesli Korosu da bir konser verecek.
   Festivalde; dünyanın en önemli yazarlarından Shakespeare ölümünün 400’üncü, Cemil Meriç de doğumunun 100. Yıl dönümü vesilesiyle anılacak. Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek Shakespeare okumasında oyuncu Mert Fırat, Defne Halman, Ceren Hacımuratoğlu, Ümit Bülent Dinçer, Volkan Yosunlu gibi isimler yer alacak.
   Tüm edebiyatseverlerin katılımına açık olan festival Pera Palas, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Emirgân Lale Müzesi, Karanlık İşler, Moda Sahnesi, Minoa Kitabevi, Turabibaba Kütüphanesi ve Şiir Hatları Vapuru gibi mekanlarda yapılacak. Festivalin danışmanlığını Adnan Özer ve Metin Celal yapıyor, Onursal Başkan ise Doğan Hızlan.
   Bu yılki festivalde, Türkiye’den Mario Levi, Ahmet Ümit, İskender Pala, Tarık Tufan, Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen ve 70 kuşağının iki önemli ismi Hüseyin Yurttaş ve Abdülkadir Budak’ın yanında fantastik roman yazarı Barış Müstecaplıoğlu gibi yazarlar yer alıyor. Festivale Türkiye’den katılan isimlerin yanında; İngiltere, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Slovenya, Avusturya, Almanya, Polonya, İsveç, Macaristan, Bosna Hersek, Lübnan, Fas, Suriye, Çin,  Arjantin, Meksika ve Avustralya’dan da dünyaca ünlü edebiyatçılar katılıyor.


Kaynak: Gazete Duvar   http://www.gazeteduvar.com.tr

Ayrıntılı Bilgi:  http://www.edebiyatfestivali.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..