18 Haziran 2015 Perşembe

Wild ( Yaban) / Film

Gülümseyerek aydınlıklar içinde var olduğumuz ve sürekli bu şekilde devam edeceğini düşündüğümüz  hayatımız bir anda tepetaklak olup, karanlığa gömülebiliyor. Bu durumda  önümüzü göremez, hedefsiz, fırtınada sürüklenen bir gemi gibi kıyıdan kıyıya savrulur,demirleyebileceğimiz bir limandan yoksun kalırız. Önümüzde iki seçenek belirir bu durumda: ya tüm zorluklara karşı direnip hayata tutunuruz ya da pes edip, girdap olup bizi kendine çeken karanlıkta kaybolup gideriz. 

2015 te ülkemizde vizyona giren ve oldukça beğenilen Wild ( Yaban ) filminde bu ikilem içerisinde kalmış genç bir kadının  ilk seçenek üzerinden hayata tutunuş hikayesini izleye bilirsiniz.

Zamansız bir şekilde, acılar içerisindeki annesini kaybeden ve bu darbenin etkisiyle  savrulan, evliliği sonlanan, umutsuzluk ve çaresizliğe kendini teslim eden bir kadın. Son bir gayretle hayata tutunabilmek adına Amerikanın uzun, tehlikeli ve ıssız 'Pasific Crest Yolu' denen doğa parkurunda, haftalarca süren tehlikeli bir yolculuğa tek başına çıkar. Aştığı her engelde, attığı her adımda kendini, hayatını sorgulayarak adeta kendisini boğan pislik ve karanlıktan arınır. Yeniden bir doğuş hikayesidir onun ki.  

 Cheryl Strayed' in Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail adlı romanından uyarlanan kaliteli ve insana dair anlatımıyla izlenmesi gereken bir film.

Unutmayalım:  "yaşamak direnmektir"






1 yorum:

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..