4 Aralık 2014 Perşembe

Tanita Tikaram

Yaşamımız içinde değişik dönemlerden geçeriz. Farklı duygu ve fikirlerin etkisinde kalırız. Her dönemde bağ kurduğumuz, somut ya da soyut şeylerin anımsatıcı, hissettirici etkilerini farkında olmadan bilinç altına atar, herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde bu şeylerden biriyle karşılaşınca, anımsattığı anılara döneriz; kâh iyi kâh kötü. Unutmak istediklerimizi hatırlatıp bizi üzerken, güzel anılarımızı hatırlatarak özlem duymamıza neden olurlar. Şimdinin esaretinden bir an bile olsa kurtulup, yaşanmış ve yaşanabilme ihtimali olan bir yaşamın farkına varırız.

Tesadüfen internette tekrar dinlediğim, lisedeki ilk yıllarımı hatırlatan şarkı yukarıdaki satırları yazmama neden oldu. Tanita Tikaram'ın "Twist in my sobriety" şarkısı. 1969 doğumlu Asya kökenli pop-folk şarkıcısı Tanita Tikaram o dönem fırtına gibi esmişti. Hayata dair hayallerimin, iç dünyamın fon müziklerinden biriydi. Melankolik benim, anlamadığı lisanında, dünyalar dolusu anlam yüklediğim bir sesti. Belki sözlerinin anlamını bilsem bu kadar etkili olmayacaktı. Notalara  anlam vermek daha çekici geliyordu bana. Bu yüzden anlamını bilmediğim yabancı pop dinlerdim. Anlamsızlıktan kendimize göre anlam çıkarmak gibi bir durumdu yani.

Güzel hatıralar dileğiyle...



 TANİTA TİKARAM DİNLE   (YOUTUBE)


3 yorum:

  1. Şafak'ın dünyasından çıkıp buraya geldim. :))) Güzel bir yolculuk oldu. Tanita Tikaram'a ne zaman rast gelsem benim de ahhh dediğim, iç çektiğim, özlediğim duyguları yaşarım. "Anlamsızlıktan kendimize göre anlam çıkarmak gibi bir durumdu yani." Ne kadar isabetli bir cümle. Gerçekten tam da böyle dinlerdik. Yaşlandık mı ne şimdi beğenerek dinlediğim yabancı bir parçanın hemen Türkçe sözlerine bakıyorum. Acaba bana hissettirdikleri ile söylediği birbirini tutuyor mu diye? :))) Kalemine fikrine ve Amigdala'na sağlık diyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkürler. Daha iyisini yazabilmek için her zaman yoruma ihtiyaç var.

      Sil
    2. :) yabancı şarkıları ben de gençken dinlerdim ama ne zaman ki sözleri ve bana hissettirdikleri farklı o zaman dinlemekten vazgeçtim.

      Sil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..