31 Aralık 2016 Cumartesi

Korkarak Yeni Yıla Girmek


Dışarıda ince bir kar yağıyor. Günlerdir, başladı başlayacak denerek, son dakika haberlerinde üzerimize gelen bir felaketmiş gibi bahsediliyordu. Sanki Kalahari çölünde yaşıyoruz da, ömrümüzde hiç kar görmemişiz gibi davranan internet medyasına rağmen huzur verici yağan bir kar. Üstelik 2016 yılının son gününe denk gelerek beyaz yüzünü dünyanın karanlığına inat gösteriyor.

Yılın son gününde bilgisayarın başına oturmuş, yeni yıl için iyi dileklerde bulunmayı düşünüyordum. Birden çok saf olduğumu fark ettim. Yıllardır insanlık adına hangi dileğimiz yeni yılda vuku buldu ki. Çünkü iyi şeyler dileyip kötü şeyler yapan insanlarız biz. 

Geçen yılı düşünelim. İyi dileklerde bulunduğunuz bir yıldı. Ama çok korktuk. Korkuttular bizi. Kör kurşunlardan, sokaklarda parçalanmaktan, dört duvar arasında kalmaktan, işsiz olmaktan, hastalanmaktan, sevdiklerimizi kaybetmekten, aç kalmaktan, kısacası yaşamaktan korktuk. Bazılarımız sadece korkmakla kalacak kadar şanslı değildi. İnsan olmak ağır yük oldu. 

Bu yüzden bu yıl ateş gibi yakan 2016' dan kurtulduğumuza sevinelim önce ve sonra, tutmayan iyi dileklerimize inat önümüzdeki yıl için kötü şeyler dileyelim; belki tersten okunuyordur hayat. Bir deneyelim...



2 yorum:

  1. Özgün blogunuzu yeni keşfettim ama artık takipteyim, bize de bekleriz,
    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. sizi takibe aldım. ben de beklerim :)
    http://benmeczup.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..