
Bizi birbirimizden farklılaştıran tüm sosyo-kültürel ayrımlar yapaydır ve hepimizin sonsuz evrende bir iğne ucu büyüklüğünde yer kaplayan dünyada yaşayan milyonlarca canlı türünden biri olduğumuz gerçekliğini gizliyor ya da yok sayıyor. Genel olarak yaşam içerisinde kendimize sormamız gereken "kimim ben ?" ve "İnsan nasıl var oldu?" gibi insanlığımıza ait soruları es geçiyoruz. Oysa ilk sormamız ve cevabın peşinde ısrarla koşmamızı gereken sorular bunlar.
Yuval Noah Harari'nin İnsanın doğada var oluşunu, farklılaşmasını bilimsel terimlere gömülmeden, popüler bir dille yazıp örneklendirerek sunduğu bu kitabı, sorulması gereken sorulara ufuk açıcı cevaplar vermeye çalışıyor. Şuan kitabın hala çok satanlar listesinde olması, bu cevaplara aslında ne kadar aç olduğumuzun göstergesi. İnsanın var oluşu, geçirdiği tarihsel evreler ve tutturduğu yol hakkındaki bu kitap kesinlikle okunması gereken bir eser.
Bilmek en büyük erdem ve sevgiye giden en büyük yoldur.
Tanıtım Bülteninden:
- Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü?
- Para neden herkesin güvendiği tek şey?
- Kadınlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çoğu toplum erkek egemen?
- Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar?
- Geleceğin dini bilim mi?
- İnsanların miadı çoktan doldu mu?
100 bin yıl önce Yeryüzü'nde en az altı farklı insan türü vardı. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak?
İstanbul,2016
Kolektif Kİtap
Çevirmen: Ertuğrul Genç
412 Sayfa
Kapitalizmin buna ihtiyacı var. Devamlı bir iç-dış düşman tehlikesi olmalı ki insanlar kötü yönetime razı olsunlar.
YanıtlaSil