6 Ağustos 2015 Perşembe

Küçük Feministin Kitabı / Sassa Buregren


Kadının erkek ile olan eşitsizliğine karşı  bir tepki akımı olan feminizm üzerine yazılmış pek çok bilimsel ve edebi eser var. Bununla birlikte erkek egemen toplum içinde büyüyen kız çocuklarının bir dönem sonunda farkına vardıkları bariz eşitsizlik ve erkeklerle farklı dünyaların insanı oldukları gerçekliği üzerine oluşan bir feminist çocuk  ve gençlik edebiyatı da mevcut. 

Bu edebiyat içinde bir başyapıt olarak kabul edilen, İsveçli yazar ve sanatçı Sassa Buregren'in Küçük Feministin Kitabı Güldünya Yayınları tarafından basılarak raflardaki yerini almış durumda. 

Kitap özellikle kız çocuklarına, kadın hakları mücadelesinin dününü ve bugününü anlatarak mevcut durumu sorgulamalarına yardımcı oluyor. 

Hikayenin kahramanı Ebba gazetede gördüğü bir haberin ardından, aynı dünyada yaşayan iki ayrı cins olan kadın ile erkeğin ilişkisi ve toplumun her iki cinse yaklaşımındaki farklılıklar üzerinde düşünmeye başlıyor, tepkiler koyuyor. Aynı zamanda arkadaşları ve anneannesiyle konuşarak, gözlemlediği haksızlıklara karşı neler yapılabileceği üzerinde kafa yoruyor.

Toplum olarak, bizim de kafa yormamız gereken mevcut koşullarda kız çocuklarımızın, gençlerimizin ve biz büyüklerin de okuması gereken güzel bir kitap.



Güldünya Yayınları
İstanbul, 2015
128 sayfa
Çeviren: Unzile Tekin













1 yorum:

  1. Okuyup çok beğendiğim bir kitap. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..