26 Ağustos 2015 Çarşamba

Evimizdeki Mikroplar


Hijyen delisi olanlara pek hoşlanmayacağı bir haber BBC Türk'ten geldi. Evimizin güvenli ortamında mikroplardan uzak olduğumuzu düşünüyorsak bu haber bunda yanıldığımızı gösteriyor.

ABD' nin Colorado Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 'Evlerimizdeki Vahşi Yaşam' adlı bir proje kapsamında, temizlikte genelde göz ardı edilen kapıların üst tarafındaki tozlardan alınan örnekleri genetik bir incelemeye tabi tutmuş. Bu incelemede hane başına ortalama 2 binden fazla mantar türü ve 7 bin farklı bakteri türüne rastlamışlar.

Bakteri ve mantar oluşumu evin konumu, evde yaşayan bireyler ve evde evcil hayvan beslenip beslenmediğine göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Fierer, araştırma ABD'de yapılmış olsa da bulguların dünyada pek çok farklı yerinde benzerlik gösterebileceğini belirtiyor.

Bu bakteriler sıklıkla elbiselerimizle ya da kapı ve pencerelerden evlere girse de çoğunlukla insan sağlığına zararı olmadığı da araştırma sonuçlarında belirtiliyor.

Mikroplardan kurtulabileceğimiz gibi bir takıntıya kapılıp boş yere stres yapmak bu mikroplardan çok daha fazla zararı bize verebilir sanırım. Hijyenle kalın...


Kaynak: BBC Türkçe

1 yorum:

  1. Oldugu kadarla idare edelim en iyisi güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..