4 Ocak 2016 Pazartesi

Marslı / The Martian (Film)

Marslı, 2015 yılının son günlerinde seyretme şansı bulduğum kaliteli bir bilimkurgu filmi. Gerek insanoğlunun evrenin varlığı, gelişimi ve geleceğine yönelik bilimsel merakı, gerek dünyamızı talan eden bir sistemin sebebi belli   uzaya açılma hırsı ve arzusuyla motive olan uzay araştırmalarının edebiyata ve beyaz perdeye yansımalarını her zaman görebiliyoruz. Mars'a insanlı bir yolculuğun hazırlıklarının yapıldığı bu süreçte "Marslı" filmi de bu kızıl gezegende nelerle karşılaşılabileceği ile ilgili ipuçları sunarken, iyi bir görsellikle gerilim ve heyecan düzeyi yüksek bir film keyfi sunuyor. 


Film, Mars gezegeninde bulunan bir araştırmacı grubunun bir fırtına nedeniyle acil dönüş yapmaya çalışırken grup içerisindeki bir astronottun geçirdiği kaza sonucu kayıp olması ve öldü sanılarak geride bırakmasıyla başlıyor. Yaralı kurtulan astronotun elindeki kıt imkanlarla hayatta kalma mücadelesi ve yine bu astronotun çabasıyla bu personelinin varlığından haberdar olan NASA'nın kurtarma çabası sürükleyici bir şekilde işlenirken, dünyaya mal olan bu kurtarma operasyonunda bir kişinin hayatı için başka hayatların riske atılıp atılmaması da bir tartışma konusu olarak filmde yer buluyor.  

 Andy Weir tarafından yazılan, ülkemizde de İthaki yayınları tarafından  yayınlanan aynı isimli romandan uyarlanan, uzaya dair ufuk açıcı bir film.




Vizyon Tarihi (2s 24dk
Yönetmen:
Oyuncular:Matt DamonJessica ChastainKristen Wiig
TürBilimkurgu
ÜlkeABD





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..