14 Eylül 2015 Pazartesi

Mars'a Yolculuk Deneyleri

Uzaya, diğer dünyalara merak duyan insanlara "Hangi gezegeni görmek isterseniz?" diye sorulsa sanırım Mars açık ara birinci olur. Dünya dışı akıllı canlılar, uzaylılar ya da UFO denince her zaman  akla gelen ilk bu gezegen olmuştur. Atmosferi dünyamıza benzeyen ve uzaktan ya da bu gezegene gönderilen insansız araçlarla yakından yapılan gözlemlerle en azından binlerce yıl önce Dünya benzeri bir yapıya sahip olduğu belirlenen bir gezegendir Mars.


Bu gezegene yapılması umut edilen insanlı bir yolculuk için özellikle NASA tarafından yapılan araştırmalar sürüyor. Hem yolculuk için hem de Mars yüzeyindeki ulaşım için araçlar tasarlanıyor, uzun ve tehlikeli bir yolculuğa çıkacak insanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için teoriler ışığında çalışmalar sürdürülüyor.

Bu çalışmalardan biri de Hawaii'de bir volkanın üzerine kurulan çadırda altı kişinin dış dünyadan  soyutlanmış bir şekilde 1 yıl yaşayacağı deney. Mars yüzeyine benzer volkanik alanda yapılan bu çalışma şimdiye kadar bu alanda yapılmış en uzun tecrit deneyi olma özelliğini taşıyor. Ekip taze yiyecek yemeyecek, dışarıdan hava alamayacak ve dar yaşam alanlarında yaşayacak.


Önümüzdeki bir kaç yıl içinde gerçekleşmesi umulan bu yolculuk sonunda Mars için endişelensek de heyecanla bu yolculuğu bekliyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..