29 Eylül 2015 Salı

Siz Hiç İnsan Olduğunuzu Unuttunuz mu ?

Unutkanlık zaman zaman hepimizin çeşitli şekillerde yaşadığı bir durum. Yapmamız gereken bir şeyi ya da bir eşyamızı bir yerlerde unutabiliyor, alzheimer gibi hastalıklarla yaşamayı bile unutacak evrelere gelebiliyoruz. Bunları doğal karşılayabiliriz. Fakat olmaması gereken, bizi biz yapan, doğumumuz ile birlikte bizimle var olan bir şeyi unutuyoruz ki, bunu ne akıl ne de vicdanımız kabul edebilir. 

Unuttuğumuz; bu dünyada varlığımızın anlam bulduğu yegane kimliğimiz... Vahşi doğadan gelip hayvansal iç güdülerini kontrol etmeyi bilen, akıl ve vicdanla var olan insanlığımız. 

Pek çok badireden geçmiş, toplumsal bireyler olarak ölüme, acıya, zorbalıklara vermesi gereken tepkiyi veremeyen, bu tepkiyi veremediği gibi kan ve gözyaşına karşı zafer çığlıkları atıp gaddarlaşarak, zalimleşerek unutuyoruz insanlığımızı.

Toplumsallığımıza karşın bireyselleşerek; paylaşımcı ruhumuza inat bencilleşerek; özgürlüğe karşı köleleşerek; kardeşliğe karşı dışlayarak, katlederek ve tüm bunları yapabilmek için de en kutsal değerleri sömürerek unutuyoruz...

Ve unuttuğumuz her an geleceğimizi yok ettiğimizin ayırdında olmadan...


4 yorum:

  1. Çok yerinde,tam da devre ve günümüze uygun,uyarı ve tavsiye niteliğinde bir yazı.Kutlarım sizi.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Beğendiğinize sevindim. Saygılar..

      Sil
  2. Tebrikler mükemmel bi yazı

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..