15 Haziran 2015 Pazartesi

Beklenen / Kathleen Mcgowan

Her güçlü öğretinin, her egemen inancın tarihinde üstü örtülen, görmezden gelinen gizemli bir yan vardır. Genelde bu egemenliğin tahsis ediliş sürecinde galip gelenlerin otoritelerini sürdürmeleri için gerekli bir durumdur. Bu gizemleri, bilinmeyen tarihi kah bilimsel kah fikirsel olarak eşeleyen, ortaya çıkarmaya çalışan kişilikler ya da gruplar her zaman var olmuştur. Olmasını arzu edeceğimiz durum da budur.  Bununla birlikte şarlatanlık yaparak rant peşinde koşanların da ortalıkta cirit attığını belirtmekte fayda var. Bu da arzu etmediğimiz bir durum.

Amerikalı yazar Kathleen Mcgowan hangi pozisyonda bilmiyorum ama hristiyanlık inancındaki Mecdelli Meryem olayını temel alarak kendisini de bu olayın bir parçası görerek yazmış. Kendi hikayesi olduğunu ve yıllarca yaptığı bir araştırmaya dayandırdığını söylediği bu romanında sürükleyici bir gerilim, hristiyanlık üzerine belirlemeler ve yaşandığına inanılan olaylarla düşündüren, merak uyandıran, güçlü anlatımlı bir kitap olmuş. Bol sayfalı bu kitabı genelde, durağan bölümler dışında sıkılmadan okudum. Bu tip gerçek olduğu iddia edilen gizem, gerilim tipi roman okuyucuları ve Hristiyanlık içerisindeki Mecdelli Meryem ve kutsal kase hikayesini merak edenler için tavsiye edebileceğim bir kitap.


İthaki Yayınları
552 sayfa
İstanbul,2006



3 yorum:

  1. Bu kitabı okumadım. Ancak Mecdelli Meryem ve kutsal kase ilginizi çektiyse, Da Vinci Şifresini de okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Da Vinci şifresini okudum, teşekkürler. İki kitap biraz birbirini tamamlıyor gibi

      Sil
  2. Bu durumda benim "Beklenen" i okumak gerek sanırım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..