9 Mart 2015 Pazartesi

Kadınlar Gününde Erkek Olmak

Geçtiğimiz hafta sonu '8 mart dünya emekçi kadınlar günü' ya da pazara uyarlanmış daha popüler adıyla 'kadınlar günü' idi. Bu vesileyle, "özgür dünya özgür kadınla mümkündür" gibi güzel bir söylemle bu özel günü kutlamış olayım. Bu günde böyle bir söylem, temenni ya da güzel bir söz söyleme isteği, bir çok erkeğin ihtiyaç hissettiği, kendini zorunlu gördüğü  bir duruma tekabül ediyor. Zorlayarak da olsa bir kaç söz bulmaya, yazmaya, paylaşmaya çalışıyor. İmkana göre bir çiçek, bir hediye de es geçilmiyor. Miting, yürüyüş ve basın açıklamalarında en ön safta olunmaya gayret ediliyor.

Burada bazen bir itibar meselesi, bazen bin yılların getirdiği suçluluk duygusu, bazen daha güzel bir dünya için kadın erkek eşitliğine olan inanç rol oynuyor. Her durumda bir stres ve zorlanma erkeği bekliyor. Sıkıntılı durumla karşı karşıya kalmamak için bu günü yok saymak ya da herhangi bir sebeple unutmak çok rağbet edilen seçenekler arasında bulunuyor.

Bazı erkekler tarafından ise çarpık bir bilinçaltı, insani değerlerden uzak bir anlayışla kadına nefretin kusulduğu bir gün olarak değerlendirilebiliyor. Suçluluk duygusunun saldırgan bir dışa vurumu, zayıf erkeğin dayanağı olan kadını aynı konumda tutabilme ihtiyacı, buradaki nedenler olarak sayılabilir.

Olumlu ya da olumsuz anlamda tüm erkekler için hareket yüklü bir gün. Bazılarının "allahtan, sadece bir gün," bazılarının da "bizim için her gün kadınlar günü" dediği bu günü tekrar kutluyor, erkek-kadın eşitliğinde, insani değerlerin yükselişe geçtiği daha yaşanılabilir bir dünya diliyorum.



İlgili yazı:
Bir Kadın Bir Erkek ve  Bir Bıçak
http://yazarvar.blogspot.com.tr/2015/01/bir-kadn-bir-erkek-ve-bir-bcak.html


2 yorum:

  1. eşitlik denince çoğunlukla erkekler ve bazı kadınlar bunu kas gücü falan gibi ahmakça şeylerle açıklıyorlar ya,öfkemi tutamıyorum o zaman.yaşamak için eşitlik,neresi anlaşılmaz bunun?
    eline sağlık,kalemine sağlık,çok güzel yazmışsın:)

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler. Katılıyorum size..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..