8 Kasım 2014 Cumartesi

Aramızdaki Kara Kedi: Evrim Teorisi

      Dünya üzerinde öyle fikir ve düşünceler , teoriler var ki bunlar etraflarında oluşan kutuplaşmalarla kendilerinden bahsetirirler. Karşıt grup,sınıf ve toplumların birbirlerine karşı kullandıkları ideolojik silahlarının birer parçası olarak işlev görürler. Bu gruplara mensup bireylere de konu hakkında bir bilgileri olmasa da bu fikir ve düşünceleri savunmak kalır;yani sorun gerçeği bilmek değil inandığında ısrar etmektir. Bu körü körüne savunuş İnsanın kendine ve gerçekliğe çarpık bakışının , ihanetinin en iyi göstergesidir. Bu durumu pek çok yerde gözlemleye bilirsiniz . En barizi, ülkemiz politik arenasındaki iktidar gücüne toplumun emekçi, ezilen kesimlerinden görülen fanatik bağlılık.

      Bu girişten sonra gelelim mevzuya. Derdimiz yukarıda bahsedilen insanların arasına kara kedi gibi girmiş bir düşünce olan Evrim Teorisi hakkında kısaca bir kaç söz söylemek. Benimde ideolojik,siyasi tercihlerim nedeniyle, yukarıda bahsettiğim olumsuzluklar temelinde bilgi sahibi olmadan savunduğum bir teoriydi Evrim Teorisi. Okuduklarımla beraber edindiğim bilgilerle gördüm ki en azından bu konuda hata yapmamışım. Benim adıma gerçekten mutluluk verici bir durum.

      Evrim Teorisi, Darwin ve Wallace tarafından ilk ortaya atıldığı zaman olan 1859 dan bu yana, halen devam eden, şiddetli bir saldırıya uğramıştır. Bilimsel yöntemlerle her geçen gün geliştirilen ve sağlamlaştırılan bu teoriye bu düşmanlığın nedeni nedir? Bunun nedeni bu teorinin, tüm canlıların zaman içerisinde ortak atalardan farklılaşarak bugün ki çeşitliliğe ulaştığını ve bu farklılaşmanın zamanla birlikte süreceğini ortaya koymasıdır. Peki bu durum kimi rahatsız ediyor; tabi ki en başta toplumu yönetirken dini ve metafizik düşünceleri kullanan egemen sınıfları .Egemen dinsel düşünceler, tüm canlıların tek bir seferde yüce yaratan tarafından var edildiğini savunduğundan ,Evrim Teorisiyle karşı karşıya gelmiştir.
   
      Bu karşıya karşıya geliş insan topluluklarının yönetiminde kullanılan dinsel dogmatizmin sarsılmasına ve sorgulanmasına neden olduğu ve olabileceği için Evrim Teorisine yoğun bir karşi koyuş yaşanmaktadır. Bilimsel bilgiden yana olanlarla gerçekliği inançlarla açıklamaya çalışanlar arasında bu tartışmanın çok çok uzun yıllar süreceği belli. Hiç bir bilimsel değeri olmayan yalan yanlış bilgilerle bu teoriyi çürütmeye çalışmanın bilim savunucularına bir etkisi olmamakla birlikte asıl amacı yoldan çıkmaya meyilli olanları engellemek. Aramızdaki kara kediye inat Evrim teorisini öğrenelim, öğretelim. Ön yargılardan uzak gerçeği bilmek herkesin hakkı.   Saygılarımla ..

6 yorum:

  1. Aynı zamanda insanlığın devamı adına evrim sürecinden dersler çıkarabilmeliyiz.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ben Evrim teorisinin doğru olduğuna inanmıyorum. Ateistlerin bir yalanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende izafiyet teorisinin doğru olduğuna inanmıyorum. Panteistlerin bir yalanı. :D

      Sil
  4. Bu inanmakla alakalı bir şey değil. Bilimsel verilere dayanarak bir şeyler söylebilrseniz daha iyi olur. Amacımız inanacak bir şeyler bulmak değil, gerçeği öğrenmek. Gerçek ne kadar hoş olmasa da peşinden gidilmesi gereken bir şey. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Evolution resmi yanlış. Ağaç dalları şeklinde olması gerekiyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..